Влітку цукор подорожчає для українців через варення і експорт

10.05.2017

Влітку цукор подорожчає для українців через варення і експорт

Ціни на цукор будуть формуватися в залежності від сезону і обсягів експорту. Такі прогнози робить експерт ринку – виконавчий директор громадської організації «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзін, – передає ubr.ua.

Зараз в середньому кілограм цукру коштує 16 гривень. Ближче до літа, коли українські господині почнуть готувати варення, ціни на цукор виростуть. Також на вартість цього товару вплинуть обсяги експорту, – говорить експерт.

«Ми очікуємо, що в міру наближення літа і пов’язаного з ним сезону приготування варення буде незначно дорожчати цукор. Це відбувається щороку. Але в цьому році ще додався фактор росту експорту цукру», – пояснив Олег Пендзін.

На Рівненщині фермери отримують 6 000 літрів молока й діляться своїм досвідом з усіма охочими

Експерт зазначає, що дефіциту цукру не передбачається, оскільки запасів цього продукту в Україні достатньо. Але ціни можуть зрости в залежності від попиту і зовнішньої торгівлі.

Відзначимо, що згідно з даними Державної служби статистики, цукор подорожчав на 1,9% в червні минулого року. У той же час, з початку цього року фахівці зафіксували зростання цін на 11,1% і на 17,3% цукор подорожчав до квітня. Зараз кілограм в середньому коштує близько 16 гривень.

Фахівці ринку також прогнозують, що формування вартості цукру буде залежати і від світової кон’юнктури.

Картинки по запросу варення з ожини

, , , , , , , , переглядів: 95

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *