Чому небезпечно пити каву з мобільних кав’ярень?

22.05.2017

Чому небезпечно пити каву з мобільних кав’ярень?

Експерти і лікарі, проаналізувавши масу чинників, прийшли до висновку, що пити каву, приготовану в мобільній кав’ярні небезпечно для здоров’я.

По-перше, у вуличних кав’ярень проблема з проточною водою. Купуючи стаканчик кави в такому місці, ви замислювалися звідки баристи беруть воду і в яких санітарних умовах цим людям доводиться працювати?

По-друге, часто, щоб знизити собівартість склянки ароматного напою, продавці заварюють вам каву неякісних сортів. Також, вам можуть «намішати» прострочений продукт в неякісній воді. Випивши стакан такої кави, є великий ризик заразитися небезпечними бактеріями і опинитися на лікарняному ліжку.

Лікарі кажуть, що неякісна каву може послужити причиною зараження кишковою паличкою, золотистим стафілококом, стрептококом. Також можливо отримати харчове отруєння, блювоту і підвищення температури тіла. В окремих випадках вам доведеться звернутися в лікарню, де ви швидше за все потрапите в інфекційне відділення.

Компанія Ford збирається звільнити 20 тисяч працівників

По-третє, медики застерігають від вживання різного роду сиропів, які баристи пропонують додати в каву. Лікарі кажуть, що ці добавки можуть стати причиною алергічних реакцій і хронічного дерматиту.

Експерти також відзначають, що нести небезпеку для організму людини можуть і бактерії, які розмножуються в кавомашині від неправильної її експлуатації. Пара, вода, вологе середовище в кавомашині – відмінне місце для розвитку мікроорганізмів і цвілевих грибків. Щоб уникнути цього, бариста повинен час від часу промивати апарат окропом. А як відомо, у них не завжди є така можливість.

Пов’язане зображення

, , , , , , , , , переглядів: 180

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *